НАГРАДНА ИГРА – БЕСПЛТНИ ПРИРУЧНИК ЗА БЛОГ

blogs-oneХајде да се ИГРАМО! Школа креативног писања организује наградну игру – СТИЛСКЕ ВЕЖБЕ! Прва три најбоља пратиоца блога и ФБ стране Школе креативног писања, који ураде најмаштовитију стилску вежбу на задату тему, добијају БЕСПЛАТНО ”Приручник за креативно писање на Блогу”!

НАГРАДНИ ЗАДАТАК – ШТА ТРЕБА ДА СЕ УРАДИ?

Потребно је да задати текст, урадиш у три различита стила писања:

  1. Као БЕЛЕШКУ – на информативан начин
  2. Као МЕТАФОРУ – на метафоричан начин
  3. Као САН – да буде снено и маштовиту

(За пример, помоћ и консултације како то треба да изгледа, погледај текст Рејмон Кено – Стилске вежбе. Можеш да га нађеш свуда на интеренту или у библиотекама, или да погледаш ОВДЕ ).

Текст који треба да се обради на три наведена начина је следећи:

”Мислили смо на пиво док смо седели и чекали да нас неко купи. Добро хлађено. У кригли. То сам сваки дан гледао у излогу кафића преко пута радње. Укочила ми се буља од тврде клупе, док се овај до мене стално чешкао по гуртнама и спољном џепу (без дугмића) и уздисао ко да му је последње. Онај десно од мене је седео и само ћутао, ладан ко шрпицер. Ствили су га да седи мало накриво, тако да су му се ручке умрсиле и поквариле изглед. Повремено га мунем у ребра да видим јел још жив. Било је ту и неких са сисама, у розе боји и светлоплава и зелена, углавном шарено друштво. Слика свакодневнице. Повремено би неко ушо, мало би нас загледао, пробао пред огледалом, углавном жене, и поново нас вратио на клупу. Мене је једна дебела јутрос крвнички отресла, дрндала ми рајсфершлус на глави, једва сам жив и непоцепан осто. Ко зна шта би било да ме није спасла продавчица, она нова, што има провинцијски акценат.”

Тесктове треба послати оиткуцано ћирилицом у Word *.doc формату, фонт Тајмс 12. Најбоље написане стилске вежбе ставићемо на гласања на сајту Школе креативног писања и ФБ страници. Прав 3 најбоље рангирана рада добијају БЕСПЛАТНО Е ПРИРУЧНИК – Креативно писање за Блог!

prirucnik knjiga BLOG2

Наградна игра траје од 01 – 31. јула 2014. године.  Све додатне информације можете добити мејлом на skolapisanja@gmail.com

ПРИДРУЖИ СЕ!

Advertisements

One thought on “НАГРАДНА ИГРА – БЕСПЛТНИ ПРИРУЧНИК ЗА БЛОГ

  1. Pingback: НАГРАДНА ИГРА – БЕСПЛТНИ ПРИРУЧНИК ЗА БЛОГ | Тајси

Comments are closed.